Si al 2009 vam parlar del Conflictes Interpersonals i de la seva Resolució. Aquest 2010 volem començar amb una sèrie d’articles sobre Intel·ligència i Habilitats.
Probablement tots hem sentit a dir alguna vegada: “és una persona molt intel·ligent” i el que generalment pensem és en algú amb molts coneixements, que etiquetaríem com a culte.
Però, és això ser intel·ligent? Algú pot trobar a faltar per exemple la intel·ligència emocional. No hem d’oblidar que a la nostra conducta hi influeixen les emocions i els sentiments.
Alguns possiblement haurem utilitzat els nostres propis mitjans per desenvolupar-les, altres potser ni som conscients que les podem entrenar o millorar.
I com sé si puc millorar la meva intel.ligència musical o intrapersonal? Doncs bé, el primer pas sempre és l’autoconeixement, treball que hauria de ser constant a la nostra vida
Diuen que dins de cada persona en trobem 3: la que creiem que som (autoconcepte), la que els altres veuen (imatge), la que som realment (autoconeixement). Quant més treballem per alinear-les, més fàcil resulta assolir els nostres objectius i la relació amb l’entorn Hem de prendre consciència de com som i reflexionar-hi; descobrir i sentir la forma d’actuar pròpia; analitzar el passat per aprendre per al futur; i potenciar les habilitats cognitives per a relacionar-nos sanament.
En els propers articles hi aprofundirem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada