divendres, 21 de maig del 2010

Com afrontar èpoques de Canvi

Desenvolupar la capacitat de gestionar i controlar les emocions per aconseguir respondre de forma positiva i constructiva als problemes, dificultats i situacions adverses i canviants, així com d’emprendre les accions necessàries per adaptar-se a les mateixes són els temes que tracten les nostres formacions sobre la Gestió del Canvi.
És necessari el canvi? ens hi resistim? com ens afecta?
Al món actual si hi ha alguna cosa certa, “tot canvia”, i ho fa a un ritme ràpid. En ocasions, aquest canvis que afecten a les organitzacions són promoguts per elles mateixes, o estan dins un procés de canvi anunciat, del què ja se’n sap, a priori, les conseqüències. Ara bé, avui dia ens trobem amb molts canvis com a reacció a la situació que ens envolta.
No sempre es pot planificar un procés de canvi, i cal ajudar a les persones que estan a l’organització a conviure amb aquesta circumstancia.
Alguns dels nostres clients han optat per introduir aquestes millores i reconduir la situació amb diverses eïnes entre elles la formació.
A F.O.C. recalquem molt que les velles idees o pràctiques s'han de suprimir per a aprendre algunes de noves, som conscients que això ens costa molt i s'han de treballar a fons esquemes mentals que augmenten la dificultat dels canvis. Primer hem de reconèixer que és important canviar i que inclús a vegades no podem
canviar la situació en la que ens trobem, ho hem de fer nosaltres si volem tenir una bona salud mental.
Per quin motiu es resisteixen les persones al canvi?
En les formacions impartides durant aquest mes a l'àmbit sanitari i de la construcció, tothom ha arribat a les mateixes conclusions:
Poden ser molts els motius que indueixen a les persones a resistir-se als canvis, però en general hem de considerar que encara que un canvi es desitgi existeix l'estructura actual en la qual cada persona es mou amb comoditat i confortabilidad, tot allò que és conegut i ens agrada volem conservar-ho, si ja ens funciona... Aquí dins si rasquem una mica hi trobem:
· Inseguretat. Por de les conseqüències imprevisibles
· Por a les critiques.
· Possible pèrdua de qualificacions professionals
· Pèrdues d'ingressos.
· Possibilitat de desorganitzar grups de treball que funcionaven amb plena autonomia
· Perdre el lloc de treball
· Possibilitat d'haver d'adaptar-se a noves maneres de fer
Com ho afrontem?
Els nostres articles mensuals sobre el Treball sota pressió ens donen pistes de com interpretar i assumir els canvis i tot allò que no haguem provocat nosaltres mateixos.

A F.O.C. trobaràs aquestes i altres formacions en habilitats impartides de forma pràctica o assessorament personalitzat i individual adaptat a les necessitats de cadascú.

Gràcies per llegirnos!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada