dimarts, 1 de juny del 2010

Article Juny 2010: segona part de la sèrie Treballar Sota Pressió


Al mes de Maig parlàvem de que la manca d'habilitats per gestionar els factors que intervenen al treball sota pressió, pot originar l'aparició de l'estrès laboral en la persona.
Hem d’habituar-nos a Gestionar les emocions en moments difícils, Planificar el màxim possible la nostra feina, tenir un gran coneixement de les nostres reaccions sota tensió i comptar amb l’Equip amb el que treballem cuidant la relació que hi tenim.


Les conseqüències negatives amb les que ens podem trobar quan no aconseguim reunir les capacitats necessàries, poden anar des d’una alteració simple del comportament fins a grans canvis d’actitud com irritabilitat, descens de la concentració, augment de l’angustia, augment de la por al fracàs, manca d’autoconfiança i confiança vers els altres, hipersensibilitat a les crítiques, pèrdues de memòria, percepció d’amenaces, etc.


Però no tot és negatiu, ja hem recalcat que depèn de com ens prenguem la pressió té unes conseqüències o unes altres. 


La pressió té unes conseqüències positives, aquestes són molt evidents quan una persona s’adapta al seu entorn i als canvis que hi tenen lloc. Això vol dir que reuneix les habilitats i capacitats necessàries per gestionar els efectes de la pressió.

No deixar que la pressió ens atabali i acabar estressats ens ajuda a:

-Acceptar les noves situacions

-Superar els canvis amb èxit
-Gestionar eficaçment factors com el temps
-Gestionar positivament les nostres emocions


Les persones quan som conscients de que el nostre esforç té premi i que les situacions que ens envolten estan plenes d’oportunitats, ens sentim més realitzades i amb energia.

La gestió del temps és una habilitat que tota persona necessita dominar. El temps pot ser un aliat i avui veurem com.

Fes servir algun sistema per registrar les teves tasques en el temps, com una agenda, una llibreta, el calendari de la nevera. Després quan comencis el dia anota tot el que has de fer, sigues realista i identifica i prioritza segons la urgència i la importància, així quan et vagin sorgint imprevistos sabràs on col·locar-los. Deixa temps per a aquests imprevistos, descansos, etc.
Recorda que allò poc important i fàcil es pot fer en petits moments de transició o deixar-ho per al final. Així doncs, no et preocupis si al final del dia no has acabat la teva llista, l’endemà n’hauràs de fer un altre i podràs col·locar-hi allò no important que avui no has fet.

 En propers articles parlarem de la capacitat de saber dir no, l’actitud mental positiva i relaxada, el bon humor i altres mecanismes en els que ens podem repenjar per evitar que una pressió sigui dolenta.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada