divendres, 30 de juliol del 2010

Algunes recomanacions per cobrir un lloc de treball

Abans de cobrir qualsevol vacant, s’han de desenvolupar les següents activitats: definició dels llocs de treball, reclutament de les persones, selecció i contractació, a més de tenir en compte les despeses que tot això comporta.

Avui volem fer una petitat reflexió sobrela Definició del lloc

La tasca de trobar a la persona que encaixi en un lloc de treball, es simplifica si el lloc es defineix amb claretat des del principi: tipus de funcions i activitats que haurà de fer, habilitats necessàries per a desenvolupar-ho de forma adecuada. Per a fer tot això, inclou tres fases:


  • Anàlisi del lloc. Sigui una gran empresa o un petit centre sempre resulta convenient seguir els procediments adequats. L’anàlisi del lloc significa: analitzar les tasques que s’hauran d’executar seguint els objectius de l’empresa.


  • Descripció del lloc. A partir de l’anàlisi del lloc es pot obtenir una descripció del mateix que correspón als requeriments formatius, habilitats o experiencia, responsabilitats de la feina i la descripció de qualsevol condició laboral poc usual. La descripció del lloc proporciona un paràmetre per mesurar quant coincideix una persona candidata amb la feina a desenvolupar.


  • Perfil del lloc. Identifica les qualitats personals específiques per desenvolupar una tasca. Parla del tipus de persona necessària en termes d’habilitats físiques, experiència, formació i altres habilitats per a que una persona les desenvolupi dins les tasques asignades.

La correcta atenció a la definició del lloc és el primer pas positiu per fer una selecció adequada i ubicació de les persones en els llocs de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada