divendres, 1 d’octubre del 2010

ARTICLE OCTUBRE: LES PERSONES CREATIVES

Escriure un poema? Pensar un regal diferent per a un amic? Fer el sopar amb el que tinc a la nevera? .... són alguns exemples de la nostra vida que requereixen de la nostra creativitat.
Sovint pensem que no som gens creatius, que la creativitat és una característica de pocs i els que la tenen són afortunats. Diferents autors han estudiat la personalitat de les persones creatives i han arribat a diferents conclusions.
Barron, per exemple, va comprovar que les persones creatives es caracteritzen per qualitats com:
· Preferir la complexitat i un cert desequilibri en les seves vides
· Tenen independència a l’hora de prendre decisions
· Rebutgen la repressió dels seus instints
· Són més observadores que la majoria
· Se senten motivats amb els seus valors personals
Per la seva banda, John M.Keil va comprovar que aquells que disposen de major creativitat no tenen problemes a l’hora d’acceptar crítiques alienes, no són impacients i són capaços de treballar en més d’un tema a la vegada.
De tota manera, alguns autors també afirmen que per arribar a ser una persona creativa cal aprendre a ser-ho , tot sent creatiu. Per tant, parlaríem de fer determinades accions per a ser creatiu més que néixer amb el do de la creativitat. En definitiva, caldria treballar les actituds més que les aptituds.
Probablement, en aquest punt, tothom s’estarà preguntant: molt bé, i com ho fem per treballar les actituds?
En primer lloc, el primer que cal fer és no autocensurar-se ni censurar als altres. En aquest sentit, és molt probable que les primeres vegades que intentem ser creatius no ens ensortim. Això serà el més normal, sinó estem acostumats a fer esport de manera constant i un bon dia decidim córrer una marató, el més probable és que al dia següent ens trobem com si ens hagués passat un tractor per sobre...
Amb la creativitat passa el mateix, cal constància, tenacitat i alguns exercicis concrets per tal d’alliberar les nostres idees i crear sinèrgies diferents entre elles.

Properament us donarem algunes eines pràctiques per iniciar-vos en el fascinant món de les idees o creativitat. En tornem a parlar  l'article de novembre!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada