diumenge, 5 de juny del 2011

Aprenem treballant: Gestió de les Emocions

Finalitza un mes de maig ple d'oportunitats, avui ens volem centrar en una formació de la que hem aprés molt, hem treballat la Gestió de les Emocions amb un grup de 16 persones molt predisposades a millorar.

Tothom sap que les emocions són part de la nostra vida. Aquesta paraula vol dir moviment cap a fora, EXPRESSAR i això és el que necessitem en els nostres àmbits (professional, de parella, amistats, oci, familiar) , expressió de les emocions de forma correcte.

Hem de saber veient aquest esquema que l'emoció és subjectiva i té un per què d'existir. Això ens porta a comprendre allò que sempre acaba sorgint en un procés de desenvolupament personal i de coaching: Cada persona reacciona de manera diferent per què la seva interpretació de les situacions també pot ser diferent. I té tot el dret a fer-ho i de fet proposem que és una obligació expressar les emocions. Què és el més intel·ligent? cercar la manera d'expressar-les recordant que són una forma de comunicació i tothom les estarà interpretant.
Per exemple si jo tinc POR notaré certa ansietat i incertesa, per què em sento així? per un motiu molt sà: Protecció davant una possible amenaça de perill. Les reaccions poden ser diverses; fugir corrents, amagar-se darrera d'algú, quedar-se petrificat, mostrar-se com a víctima...amb ella sempre cercarem protecció i comprensió per part dels altres.                                                                      Com hem d'actuar davant la POR i d'altres emocions que ens envolten en el dia a dia?           1. Parar atenció a les nostres sensacions i emocions: connectar amb la respiració ajuda a “adonar-nos” del que succeeix en el nostre propi espai emocional.
2. Aturar-se i mirar: donar-se un moment de reflexió és clau per comprendre i regular les nostres emocions.
3. Apuntar les accions per saber que farem.
4. Actuar amb Atenció: responent conscientment, i NO reaccionant amb el nostre pilot automàtic.

Imagineu-vos que sempre visquessim amb el pilot automàtic i no dominessim les nostres accions. Seria un caos. La clau és la Confiança en un@ mateix@. A F.O.C. en els  processos de Coaching treballem amb els nostres clients aquest concepte per partir d'una bona base.

Així doncs us recomanem pensar en que totes les emocions són LEGÍTIMES. No podem viure sense elles. Som éssers emocionals. Així que hem de reconèixer-les i respectar-les, tot i que tenint en compte els límits de l’expressió. També som éssers SOCIALS i com a tals els nostres límits comencen a on ens fiquem en el terreny de les altres persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada