dissabte, 21 de gener del 2012

Acabem FORMACIÓ A MONITORS I MONITORES: INTRODUCCIÓ ALS TRASTORNS DE CONDUCTA INFANTIL

Aquest mes de desembre, F.O.C. ha impartit un curs de 6 hores per a monitors que treballen a escoles especials de Barcelona.
La tasca d'aquests monitors consisteix a
donar suport als infants amb dificultats en diferents moments del dia: a l'hora d'esmorzar, a l'hora d'agafar transport escolar i en el moment de la sortida del col.legi.


Els infants amb els que treballen són molt especials: demostren un gran afecte i confiança a les persones que els envolten, són riallers, toleren les dificultats i, a la vegada, fan front a diferents trastorns com el TDAH ( trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat), autisme, psicosis i trastorns d'ansietat entre d'altres.


En el curs d'introducció, F.O.C. ha proporcionat eines d'actuació a aquests professionals. Pel que fa al TDAH, s'ha comentat la importància de dividir les tasques que han de fer els infants en petites parts per tal de facilitar-los l'atenció. Així mateix, s'ha parlat de la importància de cuidar l'autoestima d'aquests nens i nenes.


En quan a l'autisme hem  vist  és un desordre profund referit al desenvolupament sobretot a les habilitats del llenguatge i les relacions socials. Hem treballat els comportaments excessius com l'aïllament i els deficients com la visualització.

Així mateix, hem explicat en què consisteix l'ansietat, les fases per les que passa i la importància de la relaxació.

Tot i que s'ha disposat de poc temps, creiem que ha estat una formació positiva en quan a compartir experiències i proporcionar pautes bàsiques d'actuació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada