dimecres, 21 de març del 2012

Contacte del Mes: Associació d'Ajuda per la Fibromialgia de Catalunya


Som una associació arrelada al barri d'Horta que vol acollir i ajudar als malalts i malaltes de fibromiàlgia i fatiga crònica. Com que ja hem provat tota mena de medicaments i hem fet tots els recorreguts possibles per la medicina convencional, oferim als socis teràpìes alternatives. A més oferim informació, xerrades i conferències sobre temes relacionats amb la malaltia. La nostra associació vol un millor acolliment a totes aquelles persones diagnosticades de fibromiàlgia o fatiga crònica,  a demes de millorar la seva qualitat de vida i la dels seus familiars.
AFIBROCAT i F.O.C.
La majoria de les nostres sòcies són dones i estem dins del Consell de la Dona del Districte de l'Ajuntament.

Amb F.O.C. ens vam conèixer al mes de novembre al MARKET PLACE que va
organitzar la  Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) 
Arrel d’allà ens vam posar en contacte, ja que en el mes de març, al ser el mes de la dona, cada any AFIBROCAT organitza alguna xerrada relacionada amb la dona.

 Aquesta xerrada es va fer sota el nom:
La fibromiàlgia i la dona : efectes psicosocials i eines pràctiques d'afrontamentEns va agradar molt i pensem que va ser molt dinàmica i efectiva. Veu tractar temes que ens afecten força com són la autoestima i gestió de les emocions.
Tot i així, necessitaríem més eines en el futur. Segurament això passaria per a fer-ho més sovint ja que són qüestions que portem arrossegant fa molts i molts anys, i no podem pretendre solucionar-les amb un dia.
Ens agradaria seguir comptant amb vosaltres tant amb tallers puntuals o com amb teràpia de grup.

Per aconseguir millorar el dia a dia utilitzem teràpies , trobades lúdiques per implicar els familiars, xerrades informatives.. Volem construir un espai comú per a treballar tots/es per a un millor futur.

Un moment de la Xerrada de F.O.C.
I per aquest motiu volem fer la petició de que el col·lectiu de voluntaris/àries que NECESSITEM els podríem dividir en les següents àrees :

ÀREA TERAPÈUTICA: Activitats concretes que realitzen els socis, seguiments de la Comunitat Terapèutica, suport del grup de famílies, Psicologia, Ajuda Mutua, PNL, Gestalt, etc
Crisoteràpia, Massatges/Cia-t’ho, Gimnàstica i estiraments, Ball, Tècniques de relaxació, Taitxi/Chikun, Teràpies alternatives
ÀREA SALUT: seminaris mèdics destinats a famílies i usuaris i coordinació amb centres mèdics. Podologia, Acompanyaments
ÀREA GESTIÓ: Suport area de comunicació, administració, atenció telefònica, organització d'esdeveniments, suport de l'àrea jurídica, etc.
ÀREA CULTURAL: organització i control d'esdeveniments diversos.
Classes de informàtica, cuina, dietètic i nutrició 

Algunes de les sòcies participen d'una teràpia de manualitats: tot el que hi el·laboren es posa a la venda, amb molt d'èxit, en les paradetes que muntem periòdicament i el benefici que se'n treu ajuda a subvencionar les
nostres activitats.
Sabem que si caminem junts ens podem ajudar en el dur camí del dia al dia de la nostra malaltia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada