dissabte, 5 de maig del 2012

III Jornada de formació en dol i pèrdues

Jornada reconeguda d'interès sanitari per l'Institut d'Estudis Sanitaris del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Tots els humans patim en major o menor mesura el dol per una pèrdua. El dol és universal, però, la durada i l'expressió del mateix varia entre els diferents grups culturals i entre les diferents persones. Cal entendre el dol com un procés en moviment, amb canvis i múltiples possibilitats d'expressió i no com
un estat estàtic amb límits rígids. El dol representa una alteració de l'estat de salut i benestar de la persona que necessita un període de temps per recuperar l'equilibri psicològic. És un procés adaptatiu natural, encara que en determinades circumstàncies pot arribar a ser patològic. És en aquests casos, principalment, quan es necessita d'intervenció especialitzada. L'objectiu d'aquesta jornada és oferir als professionals que ajuden en els processos de dol, principis i procediments específics d'assessorament psicològic que puguin ser útils per treballar amb els pacients des de diferents models psicològics.

PROGRAMA

8:30 Entrega de material.
9:00 Inauguració de la Jornada a càrrec de : Begoña Elizalde Coordinadora . grup treball dol i Octavio García Secció Clínica i de la Salut.
9:15 La vida i la mort. Magda Catalá. Doctora en filosofia i psicoterapeuta. Va ser directora del Postgrau La mort: aprendre a viure, ajudar a morir.
10:15 La complexitat relacional del dol. Juan Luís Linares Fernández. Doctor en medicina i llicenciat en psicologia. Director de la Escola de Teràpia Familiar Sistèmica de l'Hospital de Sant Pau.
11:15 Pausa café
11:45 La perdida traumàtica i la reconstrucció de significat. Robert A. Neimeyer. Doctor en psicologia i professor del Departament de Psicologia de la Universitat de Memphis, Estats Units.
13:15 La muerte: El otro lado del espejo. Silvia Tarragó Garrido. Psicoanalista junguiana i psicoterapeuta. Presidenta de la Fundació C.G. Jung d'Espanya.
14:15 Dinar
16:00 Sincronització i activació dels hemisferis cerebrals per procesar el dol. Maruxa Hernando Martínez.Llicenciada en psicologia i màster en coaching y lideratge personal. És pionera en la utilització de teràpies d'integració cerebral.
17:00 L'equilibri interior en processos de pèrdua. Núria Casanovas Puigví. Psicòloga clínica. Cofundadora de l'Associació Illa Blanca on tracta dol i pèrdues en nens i adolescents. Directora de l'Associació Vida Viva.
18:00 Pausa café
18:30 El dol en la infància. Joseph Knobel Freud. Psicoanalista. Membre fundador i docent de la Escola de Clínica Psicoanalítica amb nens i adolescents de Barcelona.
19:30 Lliurament de diplomes

SECRETARIA I INSCRIPCIONS

Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Departament de Formació: Núria Camarasa/Sandra Oliver
Telèfon: 932478650
Adreça electrònica: formaciomj@copc.cat
Més informació a www.copc.org

Les places són atorgades per ordre d'inscripció. Places limitades.
- Cal reservar la plaça per telèfon
- Forma de pagament:
- Transferència bancària al compte: 0081 0137 27 0001055414 del
Banc de Sabadell (s'ha de fer constar el nom i els cognoms de la persona inscrita)
- S'ha d'enviar el comprovant del pagament de la transferència per fax 932478654 o per correu electrònic a formaciomj@copc.cat .
El COPC enviarà la confirmació de plaça (factura) per correu postal
http://www.copc.cat/Eventos/wf_curso.aspx?IdMenu=d94ff862-99b6-463b-bde4-de56a1789838&Cod=988

Tarifes

COL·LEGIAT:
85 €
MEMBRES SECCIÓ DE CLINICA:
65 €
ESTUDIANT:
65 €
NO COL·LEGIAT:
120 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada