dimarts, 19 de juny del 2012

IV JORNADA SOBRE LES RELACIONS LABORALS DE LES PERSONES QUE VIUEN AMB VIH/SIDA

Lluitant contra l'estigma i la discriminació

Aquesta jornada té com a objectiu defensar i donar informació sobre els Drets laborals de les persones que viuen amb el VIH/Sida, i concretament dels gais seropositius.

En aquesta ocasió la jornada es centrarà en la lluita contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones seropositives dins l’àmbit laboral.

Així, mitjançant aquesta jornada, s’espera oferir informació legal i social a qualsevol persona afectada per l’VIH/SIDA i conscienciar a la comunitat i al món laboral, així com a la societat general, de la necessitat de
no discriminació i respecte, de solidaritat i comprensió per col·laborar a la no-discriminació i no-estigmatització de les persones seropositives dins el món laboral.

 PROGRAMA DEFINITIU

16.00 Lliurament de materials


16.15 Benvinguda i inauguració

16.30. “Presentació de la Guia sobre els drets de les persones que viuen amb VIH/SIDA” a càrrec de l’autor, l’advocat Ricard de la Rosa.

17.00 “Fòrum Clínic. Bona pràctica contra l’estigma i la discriminació de les
persones que viuen amb VIH” a càrrec de Imma Grau, Directora de Fòrum Clínic, i Projecció del vídeo: Testimonis

17.30 “La vigilància dels nostres drets LGTB” a càrrec d’Eugeni Rodríguez, President de l’Observatori Contra l’Homofòbia

18.00 Coffee-break

18.30 “Un Organisme al nostre servei” a càrrec de Guadalupe Pulido Directora de la Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona

19.00 “Com seguim treballant per la integració laboral de les persones que viuen amb VIH/Sida en el context actual de crisi?”
a càrrec de Julio Gómez Coordinador de la Federación Trabajando en Positivo

19.30 Debat

20.00 Conclusions

20.30 Cloenda


Malgrat els avenços mèdics aconseguits amb els tractaments antiretrovirals, que han suposat un augment de l’esperança de vida per les persones seropositives, aquestes millores sanitàries no han anat acompanyades d’una millora en les condicions socials i laborals d’aquestes persones. Encara existeixen molts prejudicis a la societat sobre aquesta malaltia que són extrapolables a l’àmbit laboral i que tot plegat genera un clima de desconfiança i rebuig cap al treballador/a per por a la transmissió del VIH. Si bé la reiteració de la OMS (Organització Mundial de la Salut i la OIT (Organització Internacional del Treball) que els centres de treball no són llocs de risc, ja que les úniques practiques considerades de risc per a la transmissió son molt llunyanes a la relació laboral, es segueixen mantenint els estereotips i produint-se actuacions empresarials discriminatòries i il·legals que atempten contra els drets dels treballadors/es.

Una de les intervencions que tindrà lloc a la jornada que s’organitzarà per informar i sensibilitzar respecte a la necessitat de lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones que viuen amb VIH/SIDA, serà la presentació de la Guia sobre els Drets de les persones que viuen amb VIH/Sida que l’associació ha editat.

Passeig de Gràcia, 107, 08008 Barcelona,

    • dijous, 21 / juny / 2012
    • des de les 16:00 fins a les 20:30


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada