dilluns, 1 d’octubre del 2012

Avorriment la darrera de les Emocions que ens ho posen difícil (article d’octubre)

Font: F.O.C.

Després del nostre repàs a les emocions que ens ho posen difícil acabem aquesta sèrie d’articles enfocant el tema de l’Avorriment. No tothom té clara que sigui una emoció,  però si coincidim en que sentim una necessitat molt forta de fer canvis. Estem cansats de sempre el mateix. I això forma part de la subjectivitat de cadascú.
Ens pot dur a percebre la vida buida i sense sentit; o patir bloqueig sobre la possibilitat d'emprendre iniciatives i ennuvolar les perspectives de futur.

Les persones som curioses per naturalesa i a l’actualitat ens hem habituat a que les circumstàncies canvien molt ràpidament, en volem més.

Què fer quan sentim avorriment? Cercar novetats.

I com ho puc fer? Està bé voler evolucionar I tenir
un bon concepte del canvi.
La forma de fer-ho: tenir clares les nostres fortaleses i perspectives de canvi per a no esperar que arribi el cansament i l’avorriment.
Tenir un pla de treball clar de com ens sentim bé i com volem evolucionar. Si ens marquem objectius i com assolir-los no deixem pas al cansament i l’avorriment. El coaching ens pot ajudar en aquest aspecte.
Incloure la improvisació en els nostres plans també podria funcionar, deixar dies oberts per a decidir al mateix moment que fer.
Hem de treballar la motivació interna i no esperar a que els factors externs ens entretinguin.

Com a consell pràctic per començar a dur a terme ja mateix:
reduir el nombre d’hores dedicades a veure la televisió (activitat passiva) i promoure activitats on nosaltres siguem els protagonistes (excursions, àlbums de fotografies, cuinar…)

Hem de trobar l’equilibri entre les motivacions externes i internes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada