dimarts, 4 de desembre del 2012

Contacte del mes: Una agulla diferent


La qüestió és com una sociòloga de formació i tècnica de projectes socials de professió arriba a crear una marca de roba i a canviar l’ordinador per la màquina de cosir?
Moltes variables han influït en aquest resultat però per no enrotllar-me massa les resumiré en tres: 
Font: unadeKap
en primer lloc, i el més important, la incompatibilitat horària i vivencial de compaginar una feina “d’horari normal” amb la criança del meu fill, és a dir per poder conciliar la meva vida personal, familiar i laboral. 
En segon lloc, pel desencantament cap el mercat laboral actual, el poc que em pot oferir no m’interessa. 
I finalment i important també, per les ganes i necessitat de materialitzar les idees que em rondaven pel cap, la meva part més creativa i manual que tant em cridava darrerament.
D’aquesta manera neix aquesta iniciativa, no només com un projecte professional sinó també com un projecte de vida. 


unadeKap és una marca de roba feta de forma artesanal.
Principalment faig roba per als més menuts i les més menudes de la casa, divertida, original de qualitat i molt còmode.
Font: unadeKap
Des dels dissenys i els patrons, passant per l'elecció de les teles i materials fins a la confecció de cada peça està pensat i realitzat per mi. Tot està pensat perquè les personetes que la vesteixin puguin viure mil aventures sense límits.
unadeKap valora les coses fetes a mà, poc a poc, i amb molt carinyo i dedicació, pensant en cada petit detall. Així, conto amb una producció petita però de qualitat.
Darrera de unadeKap hi ha una persona, que sóc jo. Sóc dona, tinc 31 anys, mare i companya de dos homes increïbles. Filla, germana, néta, amiga i mil coses més de la gent que estimo. Em coneixereu a través de unadeKap, en tota la roba que faig hi trobareu una petita part de mi. Els valors que hi ha darrera la marca, darrera cada peça de roba són els valors que em fan moure i pels que lluito.


Al pensar en fer roba de seguida vaig tenir una premissa al cap. No guiar-me pel què les persones grans considerem que han de ser les nostres filles i fills, no precupar-me pel que és correcte i incorrecte. UnadeKap vol trencar estereotips, pensar en el que els nens i les nenes els agrada més: jugar, imaginar, divertir-se, viure el present, descobrir, gaudir, riure, saltar, córrer... El respecte a cada infant amb les seves peculiaritats, els seus gustos, les seves necessitats i el seu ritme i mirar el món vist des dels seus ulls lliures de prejudicis són coses en les que penso quan creo la roba.
Aquí podeu donar un cop d’ull a tot el que faig i conèixer una mica més de mi: http://unadekap.blogspot.com.es/
http://www.facebook.com/UnadeKap

Vaig conèixer FOC per casualitat. En una d’aquestes feines de la meva professió anterior vaig coincidir amb una de les creadores de FOC i em va semblar molt interessant tot el que fan. Sempre m’ha interessat molt el tema del creixement personal, la intel·ligència emocional i la ressolució de conflictes, tant en l’àmbit personal com el laboral. I ara, amb aquest nou projecte veig que em pot ser de gran ajuda tenir aquestes professionals ben aprop. Cada etapa nova, cada situació que visc em presenta nous reptes d’aprenentatge d’habilitats concretes, de gestió de les emocions, de ressolució de conflictes, … i tenir un suport profesional dóna molta tranquil·litat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada