dimecres, 6 de febrer del 2013

Contacte del Mes: parelles orientadores


Vaig conèixer a la Natalia Pomar  arran la jornada “Fem Equip: Recursos Humans per al Foment de l’Empresa Inclusiva” d’ECAS en què em van donar la oportunitat de participar activament en una taula rodona , i Natàlia en aquell moment col.laborava com a Consultora a la federació (ECAS)
Sempre he tingut un neguit amb l’àmbit de la orientació laboral i s’ha accentuat davant aquest context de crisis que vivim, en el que cada dia veig com molts  candidats que venen a realitzar les entrevistes estan  desorientats i a l’hora desesperats per trobar una feina, donant una sensació d’ inseguretat i negativitat.
Per aquesta raó vaig començar a fer el meu blog “Superando los RRHH” (Superando los RRHH ) en el que  dono la meva opinió sobre com confeccionar un currículum, l’actitud que s’ha de tenir a l’hora de buscar feina, webs d’ajuda, vídeos, entre d’altres.
Però no em sentia conforme, volia fer alguna cosa més directa, més profitosa i vaig pensar en algunes iniciatives que existeixen en la formació d’idiomes en les que s’ajunten persones formant una parella,  (un nadiu amb un aprenent) per practicar l’ idioma oralment i... Vaig pensar: Per què no es podria fer el mateix però amb
les persones que cerquen feina?
Acte seguit, ho vaig proposar a Laura Mateo, propietària del grup de LinkedIn “Herramientas en la búsqueda activa de empleo” (Herramientas en la búsqueda activa de empleo). Ella va donar el vistiplau i vaig exposar la iniciativa al grup. Es tracta de fer parelles conformades  per una persona que es troba en recerca de feina amb un altra que esta treballant, amb la finalitat d’ajudar a trobar feina amb el suport a l’hora de desenvolupar el currículum, buscar ofertes de treball, motivació, com superar una entrevista laboral,  positivisme ,etc... Va tenir tant èxit que vam obrir un subgrup per tan sols aquesta iniciativa “Parejas orientadoras para la búsqueda activa de empleo”  (Parejas orientadoras para la búsqueda activa de empleo) i va ser en aquesta iniciativa on vaig conèixer a Clara Vergés que es presentava com a part activa i orientadora.
Aquest nou espai es com un cafè virtual on fem “teràpia de grup en la recerca de feina” a part de tractar el temes més teòrics, participen molts dels membre tant si tenen ja parella com no.  Actualment som unes 30 parelles,  dues d’elles han arribat a la meta, han trobat feina!! I ara ja poden passar a ser part activa ( orientar altres persones que no tenen feina)
Com a última novetat : Hem obert una compte a Twitter ( @Porientadoras) on es poden trobar ofertes de treball entre altres tuits interessants. Esperem poder donar de mica en mica més novetats.
Per últim comentar, que la Natàlia Pomar, també s’ha adherit al projecte Parejas Orientadores i, les dues (Clara i Natàlia) estan participant de forma ben activa.  De moment hem trobat com col·laborar d’aquestes dues maneres però segur en sorgiran d’altres.

Dades de contacte: lidia.llop@gmail.com
Perfil  de Lidia Llop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada