dimecres, 30 d’octubre del 2013

El contacte del mes, Lara Andrés y les cendres del Fènix

Font: Lara Andrés
Em dic Lara, tinc quasi 29 anys i actualment visc a Barcelona. Vaig estudiar la llicenciatura de Geografia per la necessitat d’entendre el món i les inquietuds pròpies d’una adolescent que tenia ideals, i molts. Abans d’acabar la carrera ja sabia que no treballaria com a geògrafa, les places eren contades i Google Maps (Sistemes d’Informació Geogràfica per Satèl·lit) era la última tendència la qual em desmotivava profundament. Així que per una cosa i una altra, vaig acabar com a Coordinadora de Projectes Socials a la Fundació Pere Tarrés. Però les inquietuds, que no ideals, seguien punxant-me el cul i sempre estava mal asseguda.
Font: Lara Andrés
Quan era petita i veia les desfilades per la televisió em quedava palplantada i bocabadada davant de la pantalla. La mare reia, però el pare deia que eren tonteries. Així que un dia a l’oficina de la Pere Tarrés em va venir aquesta imatge al cap i vaig entendre que el que m’incomodava era la moda, les tendències i la comunicació. De seguida em vaig apuntar a un curs de disseny a l’Escola Superior de Moda Felicidad Duce. Per fi entenia l’idioma en que em parlaven! I vaig obrir el meu primer blog de moda.
A Felicidad Duce vaig conèixer a una noia que em va vendre, i molt bé, el seu projecte. Pot ser per les ànsies de créixer, pot ser per la necessitat de canvi, o pot ser perquè m’ho volia creure, em vaig posar de quatre potes dins la galleda: deixar la feina en plena crisi i emprendre un projecte que ni tant sols era meu. Però  finalment ens vam acabar separant, ella va seguir amb el projecte i jo em vaig quedar sense un duro, sense feina, però amb la possibilitat de triar un nou camí.
 
Així que vaig triar espavilar-me, ressorgir, ser un fènix.
  • Pas 1: format, encara que sigui com autodidacta. 
  • Pas 2: aprèn allò que realment t’interessi i que et farà servei, i reconverteix en útils els teus coneixements previs. 
  • Pas 3: creu en tu, d’acord, la pots espifiar, però si no ho fas, mai sabràs que saps fer-ho. 
  • Pas 4: defuig de les males companyies, les persones negatives i sense aspiracions et posaran pals a les rodes. Pas 5: no desesperis, la pràctica fa al mestre, és qüestió de temps. 
  • Pas 6: mirar la televisió és de ganduls i fa el cul gros, màxim una hora al dia. 
  • Pas 7: escoltat.

Des d’aquell mal tràngol crec que he aconseguit coses que ni tant sols jo imaginava. Ja formo part del sector moda i la comunicació, tot i que he d’aprendre moltíssim encara, i espero que no acabi mai l’etapa dels nous coneixements. Avui puc dir que em guanyo el pa fent pàgines web amb Wordpress, escric un cop al mes per LaVanguardia DeModa, porto la comunicació i marketing on-line de diverses empreses, he emprès un projecte digital d’estil magazine anomenat La Calculadora Rusa on ja som 12 col·laboradors, i n’estic emprenent un altre de nou sobre disseny de moda i sastreria clàssica. A més estic cursant el Màster de Comunicació de Moda a la Blanquerna. I sabeu què? 

"Dormo menys i tinc les idees més clares que mai, i òbviament he reduït la meva hora de televisió a 30 minuts"

Pel que fa a F.O.C. vaig conèixer a la Clara Vergés en un curs de formació per emprenedors que es donava amb obligatorietat a algunes persones que cobraven l’atur. Jo hi anava per convicció pròpia, això de cobrar havia passat al història feia algun temps. Vaig aprendre molt d’ella en relació de com es posicionava davant del grup, com els hi parlava, com els feia anar per on ella creia que podrien aprendre més, com repetia les coses pacientment amb diferents registres per a que arribés a tothom... A més es va convertir en la mediadora davant d’un conflicte que incomodava a tot el grup.
I a FOC com a entitat i/o empresa, trobo que funciona com una peça de vegades clau, i moltes altres imprescindible en relació a les relacions. És a dir, canalitzar un projecte o un estat d’ànim, saber portar un grup com a líder o entendre que no ets el líder, aprendre a valorar a la resta de l’equip encara que de vegades et desesperi, analitzar els coneixements anteriors per entendre les mancances actuals,... en definitiva, FOC és una eina de valoració del continent i el contingut, tant fa si es tracta de forma personal o professional, FOC treballa per trobar aquells punts i mancances que són important a tenir en compte per evolucionar amb èxit professionalment i personal.

I si encara voleu saber més de mi, us convido a que em visiteu!
La Calculadora Rusa: www.lacalculadorarusa.com


Fènix: au mitològica de mida semblant a la de l’àliga, amb plomes vermelles i grogues, bec fort i urpes. Era una au fabulosa que cada 500 anys es convertia en cendres per després tornar a néixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada