divendres, 6 d’agost del 2010

Procés de Selecció, recomanacions breus

SELECCIÓ

El procés de selecció de personal és un assumpte molt delicat que ha de ser planejat acuradament i executat, pel qual és molt important que es tinguin molt clares les eines i tècniques que utilitzarà, així com el cost que implicarà el procés. El procés de selecció inclou una sèrie d'activitats dissenyades per obtenir dades rellevants sobre un candidat en particular.

Aquestes activitats inclouen:

. Sol•licitud d'ocupació (fitxa): quina s'usarà i per què?, És necessari dissenyar-ne una d'especial per a l'organització?

. Entrevistes: qui les durà a terme?, Com es realitzaran?, Quina informació es vol obtenir?

. Exàmens: Existeixen diferents tipus d'exàmens i entre els més utilitzats es troben:

-Psicomètrics. Proves d'aptitud, de desenvolupament, d'habilitat mental, de personalitat, entre d'altres. Quins se n'usaran?, Qui els aplicarà i interpretarà?

-De coneixements: qui els dissenyarà?, Quina informació es vol tenir?.

. Investigació de candidats: en què consistirà la investigació (telèfon, visites, entre d'altres)?, Qui les realitzarà?



CONTRACTACIÓ

Aquest és un procés simple si es tenen en compte els detalls legals que implica, o bé molt complex i preocupant quan aquests es passen per alt. Abans d'entaular una relació laboral amb un treballador, és molt important conèixer tots els compromisos legals que aquest fet comporta. Es recomana considerar i preveure totes les accions a realitzar en cada una de les següents àrees:


. Formes de contractació i clàusules especials del contracte (confidencialitat, trasllats, patents i d'altres), durada dels contractes, drets i obligacions que contreuen tant l'ocupador com el treballador, entre d'altres.

. Relacions sindicals.

. Requisits i prestacions de llei.

. Una vegada que es pren la decisió de contractar una persona, és important que el nou empleat rebi una orientació adequada sobre l'empresa i de la seva àrea de treball perquè la seva integració sigui més ràpida. Haurà de ser presentat a la resta dels empleats, ensenyar-li la localització de les instal•lacions i les característiques del seu treball
feina específic, així com explicar-li les operacions totals de l'empresa, a més de les seves polítiques perquè sàpiga què és el que s'espera de la seva persona.


S'haurà de considerar la possibilitat de comptar amb un manual de benvinguda que contingui entre altres coses:

Presentació de l’entitat

Filosofia de l’entitat

Horaris de feina i opertura dels centres

Calendari laboral

Polítiques de pagament

Organigrama

A F.O.C. assessorem i si cal ens encarreguem del procés de selecció i/o acollida de les persones a les empreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada