dissabte, 23 de juny del 2012

La Nit del FOC

Font: F.O.C.
Avui és la Nit de Sant Joan, el Solstici d'estiu o en alguns casos la Nit del Diable o de les Bruixes per ser la nit més allunyada de Nadal. Sigui com sigui és la Nit del Foc i com a F.O.C. us volem explicar cuatre ratlles sobre el tema.
És creença comuna que les flames allunyen i espanten els éssers imaginaris que només campen durant aquesta nit o que si també vaguen durant la resta de l'any, en aquest dia ho fan més intensament i en més nombre.
S'han recollit lleis del segle XVIII que miraven de posar fre als jocs de la gent amb els focs d'artifici durant aquesta nit, però ha estat
en va. Durant el franquisme es va tractar de posar fi a la festa considerant-la pagana i impròpia de la gent cristiana, però per tot arreu es va continuar clandestinament sense que es pogués frenar.
Era tradició molt estesa de cremar quatre fogueres, una a cada cantonada de la masia; d'aquesta manera la protegien de tota mena de mals. A vegades només a l'entrada, amb la mateixa finalitat.

Sigui com sigui necessitem tenir tradicions i sentir-nos arrelats al nostre entorn proper, les tradicions ens ajuden a entendre qui som i ens donen seguretat.

Gaudim de les bones emocions d'aquesta nit i allunyem els mals accidents.

Un record a tots aquells alumnes que us toca treballar de guàrdia avui als Hospitals!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada