diumenge, 1 de juliol del 2012

Emocions que ens ho posen difícil: INCONFORMISME (article del mes)


Un cop més ja hi tornem a ser, les emocions que ens visiten cada dia i ens fan anar amunt i avall.
Avui primer dia del mes de juliol parlarem d'una emoció que ens fa avançar si la sabem rebre correctament. 
Com ens podem sentir quan algú o alguna cosa passa per sobre els nostres drets o interessos i no podem expressar la nostra opinió?
Font: F.O.C.
Moltes reaccions són de rebuig de la situació i intents de canviar-la. Aquí podríem trobar el motor de canvis a la societat, innovació i unió de les persones amb les que tenim afinitat per unir esforços.
Però podria ser que el factor que ens provoca inconformisme no sigui movible. Aleshores si generem aquestes conductes i no aprenem que no són les correctes podem entrar en el  manteniment d'un cercle viciós de queixa i crítica a l'ombra provocant que l'enuig es converteixi en negativisme i perdi el paper de motor inicial que podia tenir per a convertir-se en un pes que no deixa avançar.

El nostre consell: posar distància amb
el factor dominant i determinar si és cambiable o fixe.
Imagineu-vos que l'inconformisme ve causat per una situació que no depén de vosaltres: un diagnòstic de malaltia, una crisi econòmica, etc
Puc canviar-ho? directament no, si que puc fer coses per sentir-me millor o per sobreviure. Pel que haig de treballar la meva actitut cap al tema. 
Seria molt fàcil dir, doncs no hi pensis i ja està. Però encara no s'ha trobat la manera de no pensar en un factor que percebem com a atacant.
Les nostres accions seran ben invertides si amb elles disminuim la força del tema en qüestió.

Com?:
Dos detalls:
- no parlis constantment d'allò que et molesta, per què? per que la nostra xarxa social es pot esgotar del tema i per què m'estic autoinfluint negativament.
- proposat un tema entretingut i/o divertit per setmana (o per dia), anota'l i tracta'l amb la gent i pensa-hi sempre que et vinguin pensaments negatius recurrents. Derivem l'atenció i no deixem que l'emoció sigui insuperable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada