dilluns, 19 de novembre del 2012

Article del Convidat: Personal branding. Has començat a crear ja la teva marca pròpia ? per Xavier Alarcón

Si el mes passat us el presentàvem com a contacte del mes, al novembre en Xavier Alarcón ens convida a llegir un article sobre Personal Branding pensat i escrit per a tots nosaltres. Ja forma part de les nostres col·laboracions habituals!

Personal branding. Has començat a crear ja la teva marca pròpia ?





Aquí teniu els 18 punts de Tom Peters : “Marca propia vs. marca blanca” :

1. Treballes en un projecte GENIAL que t'entusiasma (si no és GENIAL, ho converteixes en GENIAL…o mors en l'intent!) vs. fas el que et diuen.



2. Compromès amb la teva labor. Intentes ser increïblement bo en alguna cosa. Vs. treballes assíduament per
mantenir buida la teva “safata d'entrada”.



3. Vas triar aquest projecte pel que t'aportarà al teu coneixement / perquè et permetrà desenvolupar-te / perquè et permetrà estar amb gent interessant vs. “El cap em va manar fer això”, sols dir 


4. No malgastes ni un sol menjar ... t'agrada el “networking”, les relacions interpersonals vs. El menjar és cosa meva! 

5. Disposat a acceptar un treball “menor” si ho pots convertir en alguna cosa interessant vs. Ni t'atreveixis a intentar passar-me “el marró”. Apareixo per l'oficina. Intento passar desapercebut. 

6. Comprens que la clau dels Projectes ets Tu Mateix. Punt. Tu ets el principal ingredient dels teus propis projectes vs. Talla el rotllo! 

7. T'encanten les paraules: GENIAL… Bellesa…Gracia…Revolució…Impacte vs. faig el meu treball. 

8. Vius para els teus clients! vs. els meus col·legues són els meus col·legues, suficient 

9. Tractes a propòsit amb “gent rara” (gent genial d'els qui pots aprendre coses noves) vs. Un dia en el treball en un dia en el treball. No hi ha més que parlar 

10. Vols divertir-te en el teu treball! Estàs ansiós per aixecar-te del llit al matí vs. Un altre dia més i cada vegada més canós i endeutat! 

11. De vegades cabreges al personal (A causa de les teves fortes creences i apassionament vs. Millor no armar aldarull! )


12. T'enfuries (amb freqüència) pel lent que l'empresa canvia vs. C’est la vie !
13.T'hagués encantat participar en algun succés històric! vs. No et passis!
  
14. T'encanten els colors brillants! vs. el gris és bonic (Ser invisible és la norma)
15. T'agrada l'acció fins a dir prou vs. sóc un home memoràndum !
  
16. T’agrada la vida vs. Ja m'arriben els suficients “marrons” com a sobre demanar més.
  
17. Comprens que el “poder” s'aconsegueix lluitant (“agressiu” = bé) vs. em fan fàstic els politiquejos corporatius.
18. És millor demanar perdó que permís (sempre!) vs. el que es mou no surt a la foto.


Actualment és difícil fer res sense una marca personal, a continuació explico de que tracta això des del meu punt de vista.
Es tracta de diferenciar-se i els coneixements d'avui, encara no estan escrits ni regularitzats o potser tansols els tens tu aquests coneixements i si fas allò que t’agrada et pots convertir en guru, un guru és aquella persona a qui se li reconeix autoritat intel·lectual.



Aquests punts prenen sentit, ja que les carreres professionals no existeixen, tan sol existeixen els projectes i el teu now-how (coneixement), l’has de deixar recollit en algun lloc i t’han de trobar a tu, aquesta és la filosofia de la marca personal. 




Aquests que fan el llistat de les carreres amb més sortida laboral, que la gent no els hi faci excessivament cas, el món ha canviat i ets tu qui ha de crear la teva professió especialitzada, sinó formaràs part de la bombolla que explorarà com la immobiliària . La teva professió es probable que no estigui en cap oferta laboral, ets tu que l’has de crear-la i moure’t. 




Quin sentit professional té tenir 3 carreres, 2 màsters, un MBA, un doctorat, però poc senti comú i està a l’atur o no tenen una feina que els ompli ?. Això abans quan menys gent tenia estudis universitaris funcionava però la titulitis ja no funciona, o ets emprenedor (crees la teva empresa) o ets interemprenedor (tens habilitats emprenedores dins l’organització on treballes) i l’important passen a ser els objectius que has aconseguit i són els que has de destacar.


Algunes eines interessants per crear la marca personal, són : xarxes socials, blogs, wikis, esdeveniments, targetes, fer conferències, escriure llibres, etc 

Cal destacar Linkedin o fins tot eines menys inimaginables com el Google Maps. Diuen que el periodisme té poca sortida professional en aquesta societat de la informació on tothom té la informació, però hi ha qui no es conforma, en Saül Gordillo és un gran professional i l’últim que ha fet és un mapa amb els sous dels nous alcaldes on es veu quan se’l han apujat o abaixat i això fa que parlin d'ell i vagin a para els usuaris al seu blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada