dijous, 10 de desembre del 2009

Bon Nadal i Feliç Any Nou!



Reflexions abans dels turrons


Ja arriba Nadal i ja s’acaba l’any. Un any més a les nostres esquenes i un bon moment (aquest mes de desembre) per reflexionar i fer nous propòsits.


Qui s’ha proposat apuntar-se al gimnàs i a anar-hi més de dos cops a l’any? Qui es proposa fer règim? i... deixar de fumar? O potser el que us plantegeu és estudiar i reciclar-vos?


Segur que més d’un s’ha proposat trobar parella! O potser el vostre propòsit és no veure mai més programes d’algunes cadenes de televisió... O... Estalviar!! Quantes vegades ens hem proposat estalviar???


És innegable la influència que té sobre les nostres vides el fet de canviar d’any, som éssers temporals i com a tals ens regim per calendaris que organitzen la nostra existència d’una o altra manera.


Alguna vegada us heu plantejat com serien les nostres vides sense un 31 de desembre? Sense un 15 de setembre o un 23 d’abril? Probablement la nostra existència seria un xic més avorrida del que ho és ara, però potser no ens caldrien dates per adonar-nos que hem de passar la ITV, que cal renovar-nos el carnet d’identitat o, simplement, hem de demostrar que estimem a les persones que ens importen.


Intenteu imaginar-vos vivint en un món on no sabem quin dia cobrarem la nòmina, quan se’ns acaba el contracte de lloguer del nostre pis o, fins i tot, quanta estona cal que bullim l’arròs per a què estigui cuit. Complicat, oi?


Potser les dates, el calendari, les hores i els minuts simplement serveixen per recordar-nos que estem en aquest món senzillament de pas i, de tant en quant, quan ens arriba la factura de la llum, comprem un viatge per les vacances o el rellotge de la tauleta de nit marca les 00:00, prenem més consciència que un minut més o un segon més s’ha escapat fugaçment.


O potser no. Potser ni tan sols les dates, les hores i tot allò que ens envolta ens fan adonar-nos que passa el temps. Potser, tot i saber que això és així, creiem que el temps per nosaltres no és el mateix que per la resta de la gent. I amb aquest argument tots els propòsits que escrivim en un paper, quan acaba l’any continuen escrits en el mateix paper, ara, però, una mica més arrugadet.


De tota manera, no existeix cap llei universal que digui formalment que cal que els propòsits d’any es compleixin quan aquest acaba. Per tant, teniu tot el temps del món per decidir si realitzar-vos propòsits i complir-los o no fer-ho mai. En tot cas, si us decidiu per la primera opció i creieu que aquests propòsits us ajudaran a desenvolupar-vos com a persones, no dubteu a trucar-nos... aquí estarem!!


Bon Nadal i Feliç 2010!!

Natàlia i Clara
F.O.C.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada