dissabte, 30 de gener del 2010

Article Febrer: Intel·ligència i Habilitats

Si al 2009 vam parlar del Conflictes Interpersonals i de la seva Resolució. Aquest 2010 volem començar amb una sèrie d’articles sobre Intel·ligència i Habilitats.

Probablement tots hem sentit a dir alguna vegada: “és una persona molt intel·ligent” i el que generalment pensem és en algú amb molts coneixements, que etiquetaríem com a culte.

Però, és això ser intel·ligent? Algú pot trobar a faltar per exemple la intel·ligència emocional. No hem d’oblidar que a la nostra conducta hi influeixen les emocions i els sentiments.

Segons Gardner les persones disposem d’una barreja del que ell anomena intel·ligències múltiples. Aquestes són un conjunt, hi ha qui treu bones notes,qui té relacions socials molt plenes,altres triomfen en esports. Podem néixer amb aquestes 8 capacitats o educar-nos en elles (lingüística, lògica, espacial, musical, corporal, intrapersonal, interpersonal, naturalista). Per tal de desenvolupar-nos com a persones i com a professionals, sempre en necessitem diverses. A l’escola tradicionalment ens han insistit en les primeres, i les altres?

Alguns possiblement haurem utilitzat els nostres propis mitjans per desenvolupar-les, altres potser ni som conscients que les podem entrenar o millorar.

I com sé si puc millorar la meva intel.ligència musical o intrapersonal? Doncs bé, el primer pas sempre és l’autoconeixement, treball que hauria de ser constant a la nostra vida

Diuen que dins de cada persona en trobem 3: la que creiem que som (autoconcepte), la que els altres veuen (imatge), la que som realment (autoconeixement). Quant més treballem per alinear-les, més fàcil resulta assolir els nostres objectius i la relació amb l’entorn Hem de prendre consciència de com som i reflexionar-hi; descobrir i sentir la forma d’actuar pròpia; analitzar el passat per aprendre per al futur; i potenciar les habilitats cognitives per a relacionar-nos sanament.

En els propers articles hi aprofundirem.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada