divendres, 23 de juliol del 2010

QUÈ PASSA ABANS DE FER VACANCES? (article Agost 2010)

Vivim un era on els síndromes i petits trastorns mentals estan a la ordre del dia.

Les depressions i ansietats tenen major presència entre la societat occidental i tothom ha adquirit certa cultura sobre el tema, paraules com estrès, relaxació, visualització... comencen a formar part del nostre vocabulari.

Moltes persones hem sentit a parlar del Síndrome Postvacacional (al que li dedicarem el seu article corresponent al setembre) però...que me’n dieu del Prevacacional?

Rendiu igual 15 dies abans de marxar de vacances, us ompliu l’agenda per acabar de polir certes activitats importants? O ja penseu...demà demà...o sigui setembre setembre.


Símptomes característics en funció de cada persona:
- excuses per a deixar per a més endavant el que tenim entre mans

- laxitud en la nostra conducta

- mandra per iniciar nous projectes

- somriure permanent la última setmana

- cercar ofertes i activitats per internet

- vestimenta informal

- més viatges al lavabo, fotocopiadora, etc

- sensació de que els dies i les hores passen lents

- cansament durant la jornada laboral degut a la calor i al pensar que hem d’aprofitar les hores de sol a terrassetes i restaurants fins a altes hores de la nit

A aquest llistat extens que tothom pot complementar i al qual podem respondre : però si tothom fa el mateix, no importa!... hi afegiríem els símptomes clàssics d’estrès i nervis que ens afecten a la nostra salut.

Fem res per arreglar-ho? En general, la nostra visió no és tan negativa com després de vacances. En aquest cas, tenim un premi final, normalment pensem, la cura? TENIR VACANCES!! per el que la opció per a moltes persones és la de que no cal actuar només deixar passar el temps.

Aleshores F.O.C. vol fer-vos la següent pregunta:  “ens estem alterant per anar a desestressar-nos?”

Què fer?

Rellegir els nostres articles de Treball sota Pressió, ja que la manera d’enfrontar-nos-hi és la mateixa. Infusions, relaxació, activitat física, planificació amb temps, capacitat de delegació.

I grans dosis d’Autoconeixement i Treball personal, el nostre cos i la nostra ment ens ho agrairan.


* Degut a la temàtica de l'article, hem dedicidit avançar la seva publicació i no esperar a la primera setman d'agost.
El proper article reprendrà la tònica habitual, el trobaràs la primera setmana de setembre.


_____________________________________________________________________________________________


Vivimos en una era donde dónde los síndromes y pequeños trastornos mentales están a la orden del día.
Las depresiones y ansiedades tienen mayor presencia entre la sociedad occidental y todo el mundo ha adquirido cierta cultura sobre el tema, palabras como estrés, relajación, visualización ... empiezan a formar parte de nuestro vocabulario.

Muchas personas hemos oído hablar del Síndrome Postvacacional (en lo que le dedicaremos su artículo correspondiente a septiembre) sin embargo... ¿que me decís del Prevacacional?

¿Vuestro rendimiento es el mismo 15 días antes de vacaciones, os llenáis la agenda para dedicar vuestro tiempo a ciertas actividades importantes? ¿O ya pensáis...en mañana...o sea septiembre?

Síntomas característicos en función de cada persona:

- excusas para dejar para más adelante lo que tenemos entre manos

- laxitud en nuestra conducta

- pereza para iniciar nuevos proyectos

- sonrisa permanente la última semana

- buscar ofertas y actividades por internet

- vestimenta informal

- más viajes al lavabo, fotocopiadora, etc

- sensación de que los días y las horas pasan lentos

- cansancio durante la jornada laboral debido al calor y al pensar que tenemos que aprovechar las horas de sol tomando algo

A este listado extenso ,que todo el mundo puede complementar y al cual podemos responder: ¡pero si todo el mundo hace lo mismo, no importa! ... añadiríamos los síntomas clásicos de estrés y nervios que afectan a nuestra salud.

¿Hacemos nada para solucionarlo? En general, nuestra visión no es tan negativa como después de vacaciones. En este caso, tenemos un premio final, normalmente pensamos, !!TENDRÉ VACACIONES!por lo que para muchas personas solo que dejar pasar el tiempo y llega el premio.

Entonces F.O.C. quiere haceros la siguiente pregunta: ¿"nos estamos alterando para ir a desestresarnos"?

¿Qué hacer?


Releer nuestros artículos de Trabajo bajo Presión, ya que la manera de enfrentarnos es la misma. Infusiones, relajación, actividad física, planificación con tiempo, capacidad de delegación.
Y grandes dosis de Autoconocimiento y Trabajo personal, nuestro cuerpo y nuestra mente nos lo agradecerán.* Debido a la temática del artículo, hemos dedicidido avanzar su publicación y no esperar a la primera semana de agosto.


El próximo artículo reanudará la tónica habitual, lo encontrarás la primera semana de septiembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada