Volem compartir amb vosaltres alguns aspectes del Coaching que es van destacar:
Francisco-Solano Romero que actualment, exerceix la seva professió com a consultor i ponent, en diferents fòrums, en Desenvolupament Directiu, especialitzat en Lideratge, Comunicació i Gestió d’Equips d’Alt Rendiment, en l’àmbit empresarial
va començar a una frase molt clara:
"Ningú pot viure de forma sana i aïllada al mateix temps"les persones tenim la necessitat de formar part de diferents sistemes (personal, familiar, comunitat de veïns...) tot ve determinat per el tipus de relacions que tenim.
Els sistemes creen patrons d'interacció, generen propietats que en part són independents del que fem per separat.Ansietat, Estrés, Depressió... totes aquestes patologies provenen de sistemes no preparats per passar d'un estil tancat a obert o simplement que siguin tancats dins de contextos oberts i canviants.
El feedback ens serveix per autorregular-nos, provocant petits canvis que influeixen sobre els altres components dels sistemes.
El coaching ajuda al subsistema a entendre al suprasistema, hem d'anar a la mateixa velocitat i comprendre el que ocórrer al nostre entorn per a sentir-nos a gust.
També ajuda a entendre què passa, ja que fa que la presa de consciència sigui millor.
Els principis generals de moltes associacions de coaching treballen per a tenir en compte els diversos sistemes dels que formem part. En un bon resum ens trobem aquests aspectes:
- Hem de valorar en tota acció quina repercussió tindrà en els sistemes dels que forma part la persona. Un cop definits els objectius de treball serà molt important pactar un compromís cap a l'acció.- Els objectius vitals han d'estar lligats a l'estratègia del sistema o crearem distorsions.
- Els resultats hauran de tenir una part visible per a seguir motivant a l'acció.
- El coaching és coactiu, té un comportament tridimensional com tots els sistemes (emocional / potencials de la persona / espais de treball)
A F.O.C. creiem en la importància d'aprendre constantment i creiem en la relació del Coaching amb la Psicologia Preventiva des d'una perspectiva sistèmica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada