dijous, 21 de juliol del 2011

Nicholas Christakis: The hidden influence of social networks | Video on TED.com


Nicholas Christakis és professor de Sociologia a Harvard i des de fa més de 30 anys estudia les xarxes socials i els vincles que s'estableixen entre els individus. En aquesta conferència a les Technology, Entertainment and Design (TED) Talks explica les conclusions que ha extret fins ara d'aquest estudi.

Segons Christakis, tots els éssers humans estem integrats en un complex grup de connexions de xarxes. Ell ho anomena un “súper organisme:” un ens viu que té unes propietats i unes conductes que no es poden comprendre a través de l'estudi dels individus que el formen. És a dir, per entendre el funcionament de la societat, o d'una comunitat, no n'hi ha prou amb estudiar les persones que en formen part. Les relacions i els vincles que s'estableixen entre elles són fonamentals.

Christakis explica com fenòmens com ara l'obesitat o la felicitat s'estenen a través de les xarxes socials. Per exemple, una persona que té un amic obès té un 57% més de probabilitats de ser obesa. Fins i tot les coses que li passen a un desconegut (un amic d'un amic d'un amic) poder afectar la persona, per contagi a través dels vincles. Comprendre el funcionament de les xarxes socials també pot ajudar a entendre fenòmens com el crim, la guerra, la caiguda de la borsa o el desenvolupament d'un producte al mercat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada