dimecres, 15 de febrer del 2012

Cultura de Prevenció i Cooperació

Les formacions destinades a treballar aspectes del dia a dia com Gestió del Temps, Creació de Projectes i l'acabada recentment sobre Prevenció de Riscos Laborals ens fan adonar de la visió que tenen les persones que treballen a primera línia sobre la feina que fan i sobre l'organització en global.
Força sovint sentim frases com:
"la culpa és de l'empresari" "això ho fan els altres, jo treballo bé" "estan esperant a que m'equivoqui per fer-me sentir malament" "aquest curs per què no el fan també els caps?"
No cal ser una persona experta per veure la negativitat que hi ha al darrere aquestes expressions i per entreveure les conseqüències que tenen a l'ambient laboral i als sentiments de les persones.

Quines reflexions ens passen ràpidament pel cap a F.O.C.?
- la formació és vital per a compartir idees i la persona que forma és vital per reconduir situacions. No podem exercir el rol, que en argot de formació, anomenem "grill" Els ànims ja estan exaltats per si mateixos (només cal recordar la situació laboral i econòmica), hem de plantejar projectes vitals i millores personals.
- cal aplicar el sentit de l'humor en tot allò que fem, les persones es senten una mica millor i es promouen d'aquesta manera més pensaments positius.
- els comandaments intermitjos i directius, també han de treballar les seves habilitats a través de formació i/o coaching i explicar als seus equips que ho estan fent.
- formacions productives per crear plans de treball existeixen, on ens barregem persones de diferents status laborals. Ens les hauríem de plantejar més sovint.

Fa pocs dies hem finalitzat una formació força llarga amb personal base del món dels serveis industrials, i com sempre que compartim forces estones hem fet certs lligams. Esperem que les informacions sobre la salut física i mental que hem estat treballant les duguin a terme i segueixin amb il·lusió influenciant positivament al seu entorn.

Teniu més idees? Les podeu fer arribar a info@foc-web.com o penjar-les al facebook!!! Volem aprendre més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada