dimarts, 13 de març del 2012

Article del Mes: Les emocions que ens ho posen difícil- part I

L'altre dia parlàvem de Sushi Emocions, la setmana passada vam fer una xerrada a l'associació AFIBROCAT  (qui us presentarem en breu) sobre un tema proper i aquest dijous tenim prevista una xerrada sobre la Gestió de les Emocions Negatives a la feina.

Ens dominen les emocions? això és positiu o negatiu? ens deixem freds o ens impliquen?
Les emocions generen moltes preguntes de l'estil, com faig per evitar què...a F.O.C. sempre retornem la pregunta, és
imprescindible evitar-ho? no pots trobar la manera de canalitzar-ho o assumir-ho?

Us plantegem, com seria un món sense emocions? Com seria un món amb només emocions?  sigui com sigui hi són, subjectives i incontrolables.

Aquesta nova sèrie d'articles està destinada a fer un petit repàs a aquelles emocions vistes com a negatives i a comprendre que poden ser aliades nostres per a ajudar-nos a millorar.

Avui parlarem de la IMPOTÈNCIA

Què és? parlem d'ella com a la sensació de no controlar una situació que et fa mal, de sentir que no depén de tú.
Un dibuix d'una formació feta per F.O.C. aquesta mateixa setmana ens mostra la percepció de les persones del sector sanitari vers aquesta emoció. Fixeu-vos en la personeta petita de la dreta.

Els detonants tant se val: Una fluctuació al mercat laboral, una malaltia greu que ve de cop, el meu equip de football no guanya, hi ha un incendi a la meva regió...
Fets que no ens agraden i ens poden incomodar per trobar-los lluny de les nostres capacitats.

Com convivim amb ella?La majoria de persones ens ho combinem millor si trobem una causa:
Si localitzem una persona o una cosa que causa el que no ens agrada, ens sentim més reconfortats, canalitzem els sentiments desagradables encara que la situació segueixi sent la mateixa.
Si això no és possible la impotència afecta amb més força i pot dominar part de la nostra vida en aquest cas recomanem tenir converses terapèutiques, que són aquelles que tens amb certs amics/gues on elabores el teu pensament i pel fet d'explicar-ho acabes veint una altre versió de l'assumpte. Si igualment et sents enquistat amb aquest tema sempre es pot recòrrer al Coaching i fer unes poques sessións per treballar-ho.

El proper més l'Enuig, haig de demostrar que m'enfado per a que em tinguin respecte?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada