dilluns, 4 de juny del 2012

ARTICLE DEL MES DE JUNY: Emocions que ens ho posen difícil: ODI

Hem parlat de la desesperació, impotència i enuig. Avui a F.O.C. anem fortes! l'ODI estarà present durant tot l'article.
Detestar a alguna cosa o situació o persona, focalitzar tots els nostres sentiments cap allò, superar amb escreix la indiferència...tot això ens posa difícil el nostre dia a dia segur.
Enuig + ira + menyspreu + dolor + ràbia + desacord + component x (la nostra situació, personalitat...) fan que sorgeixi l'odi i un cop sorgeix es queda a viure amb nosaltres si el deixem.
Aquest sentiment seria un sentiment que no és gens constructiu, sentirem qui diu: em dóna forces per a continuar i ens agradaria contestar-li: consumeix les teves energies per a continuar però no t'ho deixa veure.
L'odi es vol quedar amb nosaltres i quant més el cuidem més s'acomodarà.
Com ja venim treballant de fa temps, les emocions són naturals, no podem negar que sorgeixen i tenen un rerefons adaptatiu, fins aquí res de nou! però l'odi és un d'aquells sentiments que
ens han de fer dir:
haig de ser intel·ligent i substituir-lo per un altre quant abans millor.
Quan a F.O.C. treballem amb la intel·ligència emocional al Coaching i a les formacions grupals insistim molt en com enfoquem el coneixement, control i gestió d'aquestes emocions més fortes.
Modificar l'odi tinguent o no tinguent una font clara que el causi, és qüestió d'estil de vida. Com volem ser? hem de treballar els nostres valors personals i treballar per a ser d'una manera. Evitem els pensaments d'odi.
Totes aquelles persones que ens seguiu, heu tingut la oportunitat d'explicar que us fa sentir l'odi, aquí van les vostres respostes:

QUÈ NOTES EN EL TEU COS QUAN SENTS ODI? 

Començo a anar amunt i avall
33%
Prefereixo no recordar-ho
11%
No he sentit mai ODI
22%
Em surten altres emocions: agressivitat, vergonya, tristesa, euforia....
22%
Em sento que seria capaç de causar-li un dany o malestar
11%

Gens saludable oi? estem parlant d'una emoció que ens pot fer trobar satisfacció en fer mal a altres persones. Ens dóna la il·lusió de que ens sentirem millor, però un cop posem la traveta a algú, veiem que tampoc era una opció tan i tan saludable.
Hi ha un 22% que mai han sentit odi, podria ser per què han gestionat la indignació o l'enuig a temps, per què no s'han permés sentir-lo per què els seus valors trontollarien...trobaríem diverses explicacions! (podem observar que coincideix amb el 22% següent de em surten altres emocions)
Les emocions formen part d'un escalat, n'hi ha de més fortes i n'hi ha de més febles, amb les febles podem ser racionals i decidir conscientment que volem fer. Si en tenim una de forta hem de treballar amb ella per a que en sigui una de feble. El coaching és una eina per a ser-ne conscient.

El nostre consell: fes sempre coses divertides, utilitza l'humor durant el teu dia i cuidat per a que el possible odi no t'enganxi distret@
Com?
aquesta setmana enlloc de compartir i reenviar notícies sobre la crisi econòmica, els pressupostos de l'estat i altres missatges negatius, cerca algun acudit (si és gràfic millor) i envia'l a tothom que estimis, te'l pots imprimir o copiar i posar-lo al teu mirall on vas a parar durant tots els matins. Aquest acudit quan menys tingui a veure amb els temes esmentats millor.
Aquí teniu un regalet:

El mes que ve, l'INCONFORMISME és també una emoció? ens podeu escriure donant la vostra opinió o demanant nous articles a info@foc-web.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada