dissabte, 4 d’agost del 2012

Contacte del mes: bons consells dels nostres contactes


Arriba l’agost i en ocasions sembla que el món es para. 


Ja ha passat més de mig any del 2012, ja sabeu que gairebé mai parlem de la crisi global a la qual hem fet sentir com a casa i la mencionem a tort i a dret.

Avui li volem desitjar a aquesta crisi que es fixi en tots els nostres contactes del mes que han passat pel bloc des que vam començar la secció després de l’estiu 2011 i en els seu missatges positius cap a tots volsaltres (fer clic a cada nom): BON ESTIU FEU EL QUE FEU!!!



L’Oscar comenta convençut: Ontranslation no fa vacances. És època de força feina, ja que preparem moltes de les comunicacions que surtiran a primers de setembre. Però  evidenment farem torn de vacances.


Personalment, agafo uns dies al juliol per anar a Dublin, i uns dies més per  anar a Galícia. Quines ganes de descansar i de tornar amb piles a tope!

Acabant amb el seu consell: Un estiu relaxat és sinònim de bona feina al setembre.




Font: F.O.C.
SilviaGonzález

La Sílvia raona que: realment estem en crisi però… econòmica, en cap cas crisi d'idees i de ganes de formar a persones, els seguidors del bloc sabeu de què parlo, i a F.O.C. en aquest context en són especialistes. Aquesta és la recomanació, no parar el pensament per a generar noves oportunitats.
Aquest estiu primer una escapadeta a París per celebrar els 10 anys de casats, complint un primer somni, després tota la família full time a la platja de Llançà gaudint de l'espectacularitat del Cap de Creus i veient als meus fills rebossats de sorra tot el dia, segurament complint un segon somni.


Font: F.O.C.

La seva directora remarca que: L'estiu per l'Escola Efa serà la barreja del treball i el descans, començarem i tancarem l'estiu amb formacions intensives per a educadors/es

del temps de lleure i també ens dedicarem un temps per a nosaltres mateixos:

gaudint de les vacances, desconnectant del quotidià, i renovant les energies

per iniciar un nou curs en el que volem continuar donant resposta a les

necessitats formatives dels professionals del sector del lleure, l'educació
i la cultura. Seguint la nostra filosofia però obrint noves línies
d'intervenció. Al setembre ens retrobem i esperem continuar col·laborant amb
la Clara i la Natàlia com fins ara! 
Gràcies i bon estiu per tothom! 
Equip de l'Escola Efa


Font: F.O.C.

 Roser Alegre

La Roser ens diu amb il·lusió: Ha estat una temporada de feina atapeïda però amb moltes experiències noves viscudes, noves persones conegudes, noves connexions per treballar i nous reptes a assolir. Uns fruits recollits que encara estic assaborint. M'estic preparant per tornar-ne a sembrar a la propera temporada després de l'espai estiuenc. El meu desig per aquest estiu es que els formadors aprenguin a desaprendre.
Aquest estiu treballaré. Es el primer cop que ho faig en agost, tota una experiència! Tot i així, tindré una setmaneta per escapar-me a la muntanya amb la família. Que sigueu molt feliços!





Font: F.O.C.
Afibrocat

Sabem que si volem collir roses a l’estiu hem de tenir cura del nostre jardí a l’hivern, per això, durant tot el curs, a Afibrocat les nostres sòcies duem a terme tot un seguit de teràpies alternatives per tenir cura de la nostra salut física i mental.
Des de la nostra associació us desitgem unes bones vacances i que torneu al setembre plens d’energia 



Font: MAGRANA


Magrana
Magrana aquest estiu no farà vacances, el projecte continua creixent, acabem de fer la primera sortida amb parapeta al mercat d'artesans que es fa al Karxofarock de Sant Boi. I després de l'esdeveniment... ens estem preparant per a la campanya de tardor i Nadal. L'artesania requereix molt de temps, paciència i... a més a més... ens ho passem molt bé! és apte per gaudir més de les vacances! Desitgem que tots gaudiu tant com nosaltres fent els que us agrada.

 
Font: F.O.C.
Carlos ens diu mi frase la tengo clara: 'Donde hay un deseo, hay un camino' Es un dicho swahili.
Para las vacaciones os deseo a todos que tengáis un pequeño cambio. Y que lo incorporéis, y luego que dejéis algo que no deséis. Así hasta tener lo que queráis ser, dejando atrás vuestras virutas de jabón... 
Al final, otro mundo (es)tá siendo posible.
Este verano estaré en África, voy a empezar mi primera novela y voy a ver a mi familia y a mis amigos. Ni más ni menos.



Font: F.O.C.
L’Alberto té una opció diferent i diu :Doncs aquest estiu tocarà treballar perquè ja he fet vacances. He anat a fer el camí de Sant Jaume un parell de setmanes. Potser paro 1 setmaneta, encara no sé per a fer què. Imagino que, sent tan breu, descansaré i gaudiré més temps de la meva gent.
Us recomana: Escriu en un paper on vols arribar en un temps concret. Si ho fas amb un somriure i combines ambició amb realisme, es farà tangible.
Ja sabeu a l’estiu és un bon moment per dedicar temps a fer una petita planificació.



Font: F.O.C.
La Serena ens dóna un consell relacionat directament amb l’energia:
Després de mesos de feina i horaris apretats arriba l'estiu. Vespres a la fresca, dies de sol, carregar piles, fer de sargantana, plujes d'estiu... fer-ho tot i no fer res. Us desitjo que feu el que us vingui de gust, i que ho gaudiu.

I ens explica què farà ella seguint el seu propi consell:
Estic molt il·lusionada aquest estiu, és el meu primer estiu en Ciudad con Vacas. Iniciar un projecte és com tenir un fill, t'ocupa tot el temps del món! així que dedicaré el meu estiu a recollir bons records amb aquesta criatura. Treballar, formar-me i descansar en remull.



Com a bona periodista ens regala una crònica d’opinió:  Pensem en com canviar el món d’aquí al setembre.
La solidaritat i la col·laboració són la clau.
Per fi tenim l'estiu amb nosaltres! No sé si a tothom li passa el mateix, però a mi, quan arriba l'estació més calorosa de l'any, la vida em sembla millor: A casa, tots estem més relaxats perquè s'han acabat les classes i l’estrès d'aprendre seguint unes pautes. Les criatures es relaxen i poden dedicar-se a gairebé tot allò que vulguin: uns se'n van de colònies per a aprendre anglès o practicar un esport que els agrada, uns altres poden practicar tot el que vulguin amb la guitarra o la flauta dolça (i els pares ho suportem millor!), o també anar a visitar els avis al poble, veure els cosins i els amics de temporada... hi ha infinitat de possibilitats i horaris. Encara que els pares (un o els dos) continuem treballant i comptant els dies per sortir de vacances.
A la feina, molts comencen a marxar i sovintegen els escriptoris buits, amb la qual cosa dóna la sensació de tenir més espai (cosa que s'agraeix quan hi ha overbooking de treballadors en una petita oficina). El ritme de feina, no sé per què, sembla més lent, o de temps més curts. Si es fa jornada intensiva, genial, perquè ens queda temps i llum de dia per arribar a casa i fer coses amb la família i els amics. Si no, també sembla que resulta més fàcil, pels qui vivim a Barcelona o llocs amb platges, natura o rius a prop, fer una escapadeta al migdia, amb carmanyola o entrepà i moltes ganes de sentir com els raigs del sol ens donen a la cara. Sentir la remor del riu, els cops de les branques dels arbres, el cant dels ocells... sembla més possible per a mi a l'estiu que en cap altra estació de l'any.
Font: F.O.C.
Deu ser que visc a la meva particular manera la síndrome pre-vacacional. O potser és alguna rèmora del meu passat com a criatura tropical a les costes del Perú. En qualsevol cas, ara mateix, després de gaudir en família i amb amics de la meva catorzena nit de Sant Joan a Barcelona, tinc el cap ple de plans i projectes: la família, la feina, els amics, la escola i fins i tot el barri. Aquests són temps difícils, la meva alegria estival no arriba a tant per deixar de veure-ho. Però aquestes vacances, per això, seran molt més especials per a mi.
Hauré de repensar com vull veure la meva família d'aquí a un any: Seguirem vivint i lluitant a Barcelona o farem maletes, com han començat a fer uns quants coneguts i amics, en busca d'un millor futur? I, a partir d'aquí, toca també pensar en la feina: Un canvi de domicili sempre implica modificacions en la nostra vida laboral. Seguirem apostant per treballar per compte aliena o apostarem per convertir-nos en emprenedors? Seguirem fent allò que fem ara, o fem d'una vegada el pas i ataquem aquella vocació que sempre hem deixat amagada perquè havíem de pensar en allò que és més pràctic? No sempre es tracta d'anar a les antípodes d'allò que fèiem. Però la part bona de les crisis és que sempre, sempre, sempre impliquen una oportunitat per canviar i redreçar el nostre camí a la vida.
I els amics? També podem trobar canvis que impliquin una millor relació amb ells, apropar-nos-hi més, crear xarxa. Saber com els afecta la crisis, com podem ajudar-nos mútuament. Posar en pràctica la solidaritat, que és molt més que un concepte relacionat amb les ONG o les cooperatives. Per exemple. I a partir d'aquí, fer extensiva aquesta solidaritat amb els que tenim a prop (els veïns, els pares de l'escola dels nostres fills): bancs de temps, intercanvi de coneixements, de materials... No estic d'acord amb aquells que diuen que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats. Això ho ha fet una minoria, i quasi tots tenien un càrrec (públic o privat). Però també crec que potser ara és el moment de viure d'una altra manera. Menys dependents del fet de tenir, i més preocupats per ser. Molt filosòfic tot plegat, ja ho sé (insisteixo, alguna cosa té a veure l'estiu). Però també el sentit comú, que em diu ja fa molta estona que el model econòmic i polític en el que hem nascut, crescut i patit, s'està morint. I hem de crear un altre, aprenent dels errors dels pares i avis (i nostres, que ja tenim una edat) i millorant el sistema perquè ens duri uns quants mil·lennis.
Potser les vacances no donin per tant. No tornarem al setembre amb un nou sistema, però sí amb moltes idees, que crec que és el que necessitem ara, després de l’emprenyament, la ràbia i la desil·lusió. Jo començaré per casa, per la feina i pel barri. Cadascú és lliure de fer-ho en l'ordre que vulgui. Però sé que molts ho farem aquest estiu. A més de caminar hores i hores per trobar una caleta semi verge entre Cadaqués i el Cap de Creus, per exemple. A més de fer rutes en bici contemplant el mar i la muntanya alhora. A més de fer el guiri per Barcelona i gaudir del Grec, d'una bona exposició, unes quantes pel·lícules (m'he de posar al dia!), algun curset d'estiu i, és clar, moltes terrasses de diumenge amb la família i els amics. Fins a la tornada!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada