divendres, 13 de juliol del 2012

FeedForward una eïna en les nostres relacions de futur

Com ja us anunciavem fa uns dies hem assistit a una formació de Coaching Sistèmic i ara passem a explicar-vos el més destacable.
El coaching sistèmic es diferencia del convencional en què té en compte tot el sistema que influeix en qualsevol situació. No només es limita a intervencions amb una persona, sinó que es focalitza principalment en dinàmiques i situacions que afecten a tot el grup.
El mateix protagonista és qui descobreix i incorpora els recursos necessaris per avançar mirant de reconèixer quina és la seva tasca actual i quin lloc ocupa, reconeixent on està el punt d'equilibri i observant els valors i el sentit de la pertinença dins el grup.
Hem trobar molts punts en comú entre el Coaching sistèmic i la bona gestió d'equips com per exemple el treball del paradigma de cooperación vs competencia, la importància de la xarxa en les tasques complexes, els models mentals que ens influeixen i la metaposició (saber ser observador de la situació)
Hem aprés molt i com a bona formació aplicarem forces coses a la nostra vida personal i professional però com tot seria massa, passem a explicar-vos una de les tècniques que de ben segur us farà servei:
Si llegim:
" Feedforward (FF)– Marshall Goldsmith vs Feedback (FB)
El FF parte de la base de cambiar visionando el futuro, en lugar de centrase en lo que hemos hecho sin éxito en el pasado (FB)
Es más productivo ayudar a hacer las cosas bien (FF) que buscar evidencias de todo lo que hemos hecho mal (FB)
Aceptamos las opiniones que son coherentes con la imagen que tenemos de nosotros mismos (FF) y nos sentimos amenazados cuando se rompe dicha imagen con evidencias negativas (FB).
Cualquier persona puede darnos FF, no es necesario que conozca como trabajamos. El FB requiere conocer como trabajamos
Aunque el FB debe centrarse en el desempeño y no en la persona, en la práctica no sucede así y se toma como algo personal.
El FB se centra en lo negativo, el FF en lo positivo y refuerza la posibilidad de cambio.
FF es rápido y eficiente podemos ofrecer varias ideas y el interesado elegirá cuales prefiere aplicar. Refuerza la voluntariedad y no la obligación.
FF es aplicable a managers y compañeros de equipo ya que no implica juicio ni superioridad."
Ens adonem que estem dins de qualsevol possible conversa entre col.laboradors. Tothom hem sentit a parlar del famós feedback, digues el que penses, quina impressió t'enduus i podrem tenir un retorn de la informació emesa.  Però també sabem quant costa rebre a vegades aquesta informació (sobretot si no l'hem demanada) amb el FeedForward guanyem més confiança de la persona i s'estreny el lligam: tota conducta d'ajuda ens dirigeix cap a la cooperació. Generem creativitat per a les dos bandes i sentim opinions diferents i renovades.
Com fer-ho? sempre demanem a la persona que no pot retopar res del que diem, així l'entrenem a escoltar-nos i a no intentar negativitzar tota la informació que li arriba. Les emocions a banda i tracten la informació el més racionalment possible. 
Gràcies Mònica Díaz per una formació tan pràctica i adaptada a nosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada